De MatriXmethode

De MatriXmethode is een gesprekstechniek, die geschikt is voor kinderen en volwassenen met een hulpvraag. De MatriXmethode werkt op het EQ en op het IQ en kan o.a. helpen bij  het oplossen en voorkomen van mentale problemen, zoals: leerproblemen, trauma’s, onverwerkte emoties, pijnklachten zonder medische oorzaak en een onrustig/ vol hoofd (zie cirkel).

Het is krachtig omdat je zelf met je eigen creatieve brein een oplossing gaat  bedenken. Bijna iedereen kan dit, maar is zich dat niet bewust. In enkele gesprekken is veel te bereiken. Door het stellen van vragen, waar je geen antwoord op hoeft te geven, verander je zelf, in je eigen hoofd je beleving en die verandering is blijvend.

Gebeurtenissen in het verleden, of al bedacht zoals het mogelijk in de toekomst zal gaan plaatsvinden zijn onthouden door jou zelf. Als plaatje, met een geluid, gevoel, reuk, smaak en gedachtes. 

Per fragment worden ingrijpende gebeurtenissen ontladen, geneutraliseerd en vervangen en weer onthouden zoals je het zelf wil. 

Je houdt zelf de regie en pakt aan wat je aan wil pakken, zonder erover te vertellen en het te herbeleven. 

De MatriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop in 1991. Meer informatie over de achtergrond hiervan vind je op: www.matrixmethode.nl

Hoe gaat een gesprek?

Je hoeft inhoudelijk niets over je probleem te vertellen en dat kan heel prettig zijn. Je gaat naar de beleving die je nu hebt aan dingen die in het verleden gebeurd zijn, of waar je in de toekomst tegen op ziet. Je focust je op het plaatje, het gevoel, de gedachte en het geluid en door de vragen die ik stel kun je je beleving neutraliseren. Je verandert in je eigen hoofd dus je beleving omdat ik de juiste vragen stel.  Omdat je het zelf doet is de methode bijzonder krachtig en is de verandering blijvend. 

 Hoe werkt het?

De MatriXmethode gaat in op de  BELEVING van het probleem en niet op de inhoud er van. Je beleving van het horen , zien, voelen en denken. Door het stellen van de juiste vragen word je je bewust van deze beleving en neutraliseer je deze zelf.  De MatriXmethode pakt elk probleem bij de bron aan, namelijk de unieke strategie die elk mens gebruikt bij het verwerken van leer- en emotionele informatie. De methode helpt je om de strategie zodanig aan te passen dat er een andere beleving ontstaat. Als de beleving verandert worden de problemen ook niet meer als zodanig ervaren. 

Veelgestelde vragen

Nee, de MatriXmethode werkt niet voor iedereen. Het is belangrijk dat je een hulpvraag hebt en dat je beeldend kunt denken. De meeste mensen kunnen dat wel ( ook al weten ze dat niet altijd goed van zichzelf).  Denkers, mensen die heel erg vanuit hun hoofd leven, vinden de MatriXmethode soms moeilijk.

De MatriXmethode kan gebruikt worden om de nare beleving van trauma’s te ontladen. De feiten blijf je je bewust, maar je kijkt er anders tegen aan . Je beleving verandert. 

Ook kan de MatriXmethode ingezet worden om  belevingen, zoals  een chaotisch hoofd, angsten , muren en een evt hoge lat, te veranderen.

De MatriXmethode kan ook goed werken als bepaalde  situaties, gedachten of personen op een vervelende manier in je hoofd blijven spoken. 

De MatriXmethode is een gesprekstechniek waarbij je zelf de beleving  verandert. Omdat je dit zelf doet is het intensief, maar ook snel effectief.  Er zijn dus niet veel sessies nodig om goed effect te bereiken. Vaak is er in 1 tot 3 gesprekken veel bereikt. 

De MatriXmethode kan bij kinderen en volwassenen ingezet worden. Je moet wel in staat zijn om vragen te begrijpen en je beleving kunnen verwoorden. 

Helaas valt de MatriXmethode niet onder de ziektekostenverzekering, maar gelukkig heb je maar enkele gesprekken nodig, zodat de kosten te overzien zijn. 

Helaas valt de MatriXmethode niet onder de ziektekostenverzekering, maar gelukkig heb je maar enkele gesprekken nodig, zodat de kosten te overzien zijn. 

Je kunt bij mij thuis komen, maar als je liever hebt dat ik bij jou kom is dat ook mogelijk. 

Heb je toch nog een vraag?

Neem dan via het contact formulier contact met me op, via de mail of what’s app. 

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo,
Kan ik je helpen?
Stel gerust je vraag....